Začnimo! Ali vizualizaciji na pot.

Spomnim se prvega srečanja na podjetniškem inkubatorju Tovarna podjemov, kjer sem  predstavila idejo o spletni rešitvi in aplikaciji za vizualiziranje. Tehnično je bilo Urbanu in Mateju, vodji projektov in vodji inkubatorja, takoj jasno, kaj želim. Vendar vsebinsko… Z vizualizacijo se do takrat še nista srečala. No, vsaj ne v takem kontekstu, o katerem sem razmišljala jaz. Kajti, kot boste ugotovili skozi naše vsebine, vsi vizualiziramo, pa če se tega zavedamo ali ne.

Združili smo svetove in uspeli pridobiti sredstva razpisa P2. In tukaj smo – ekipa Visualize.

Ideja se je začela kaliti med pandemijo, ko nisem mogla izvajati terapij v živo. Najbolj me je premaknila želja po pomoči meni zelo ljube osebe, ki ne verjame v te “energijske čira čara” metode, ki seveda zame to niso. Kako torej zvoditi popolnoma logični um, ki nima izkušenj z meditacijo ali čemu podobnim, da se telo začne samozdraviti? 

Raziskav iz tega področja je ogromno. Dokazano je, da z mislimi vplivamo na delovanje celic. Vendar, če nekdo takšnih miselnih procesov ni vešč, potrebuje vodstvo. Takšno, ki bo ob njej/njemu kadarkoli in kjerkoli. Kot je to pametni telefon. Tako je nastala ideja o vodenih vizualizacijah, ki jih lahko preko svojega pametnega telefona, tablice ali računalnika, izvajate kjerkoli. 

Idejo sem najprej predstavila prijateljici in psihologinji, dr. Ajdi Pfifer. Takoj je bila navdušena. Navdušenje je za hipec umirilo zavedanje, da bo za izvedbo projekta potrebna izjemna tehnična podpora in ekipa. Zgodili so se kar sami od sebe: Gregor, Jernej in Karmen. 

Ob podpori Tovarne podjemov smo idejo najprej validirali, pri čemer smo se osredotočili na samozdravljenje oči. Rezultati so bili res izjemni. Razblinili so še tisti majhen kanček dvoma, ki se je morda nekje globoko skrival. Ok, gremo dalje. Zdaj pa zares.

Spletni program je tukaj, aplikacija je v razvoju. In kar je najpomembnejše, vi ste tukaj, ki to berete in ste pripravljeni. Celjenje, krepitev imunskega sistema, hormonsko ravnovesje, odstranjevanje tumorjev, samozdravljenje hrbtenice, … Vse te vizualizacije vas še čakajo.

Začenjamo s samozdravljenjem oči. Nenazadnje je na svetu kar 2,2 milijardi ljudi, ki imajo težave z očmi. Bodo vsi vizualizirali? Seveda ne. In kaj je najpomembneje? Da ste tukaj vi, ki veste in verjamete, da se lahko nekaj spremeni in da je mogoče. 

Dobrodošli, da skupaj z nami vidite nov svet.

Sabina Bračič, avtorica programa Zdrave oči